top of page

Off grid

De Eco living woning is volledig zelfvoorzienend. Dat betekent dat de woning overal neergezet kan worden want aansluiting op het elektriciteitsnet, gasnet, riolering of waternet is niet nodig.

Energie

Dankzij 16 zonnepanelen verwerkt op het dak wordt voldoende elektriciteit opgewekt ter grootte van ca. 2400 kWh. Dat is voldoende voor twee personen. 

 

 

 

 

Warmte

De eco living woning is goed geisoleerd en door gebruik te maken van thermische zonne-energie wordt warmwater en centrale verwarming mogelijk gemaakt. Het gaat hier om infrarood verwarming. Goedkoop en efficient. 

Water
Er valt ca. 790 liter regenwater per vierkante meter in Nederland. Dit water wordt opgevangen en gefilterd. Het gebruikte water wordt opnieuw gezuiverd dankzij de verticale plantentuin aan de achterzijde van de woning. 

Sanitair

De techniek van off grid toiletten is enorm verbeterd in de afgelopen jaren. Het toilet maakt compost van onze ontlasting en dat zonder geur. 

Douchen kan in de sanitaire module die ingebouwd wordt. Dat water wordt dus ook opgevangen. 

Twee kamers

Twee containers worden samengevoegd. Dit gebeurt pas op de plek waar de eco woning wordt neergezet. Zodat transport van elke containermodule eenvoudig blijft. Er wordt gebruik gemaakt van schuifdeuren om ruimte optimaal te benutten. 

Terras

Er is een buitenterras en indien gewenst ook een dakterras. Het buitenterras kan in de winter worden dichtgemaakt met panelen om zo een serre te creeren. 

Overige

De woning kan en zal beschikken over Wifi.  

LOCATIES

 

Op het moment wordt op de volgende plaatsen de realisatie van Eco-living woningen verkend of gerealiseerd. 

- St Oedenrode

- ERP

- Waalre

- Valkenswaard
- Riethoven

- Berchem 
 

Voor meer informatie om deel te nemen of te investeren klikt u hier. 

energiedak-plus.png
circulair.png
bottom of page