top of page
Search
  • crowdfundingagency

Wij gaan voor de nieuwe manier van financiering namelijk cryptomunten

Er zijn vandaag diverse manieren van financieren. Hieronder een selectie van de mogelijkheden:


  • Social impact bonds- ook wel resultaatfinanciering

Samen met private investeerders sociale doelen bereiken.


Buziness club is een voorbeeld van een dergelijk initiatief met deze financiering. Het begeleiden van jongeren uit een uitkering naar een eigen onderneming met eigen inkomen.

Dus indien Buziness Club betere resultaten bereikt met de middelen van bijv. de overheid dan wordt ook een deel van de besparing aan de investeerders doorgegeven.


  • Coöperatie oprichten en certificaten uitgeven.

Door een cooperatie op te richten breng je certificaten uit die door leden gekocht kunnen worden met een rentevergoeding voor een vantevoren bepaalde jaren.

De leden hebben zo inzicht in de organisatie, voortgang en succes van de cooperatie en het vergroot de onderlinge betrokkenheid en dus ook succes van hetgeen als cooperatie bereikt wil worden.


  • BV oprichten en aandelen verkopen

Door een BV op te richten kan je bepalen hoeveel aandelen de BV uit zal bestaan. Deze aandelen krijgen een nominale waarde maar kunnen onder voorwaarde onderling worden verhandeld op basis van een taxatie van de onderliggende waarde gebaseerd op het resultaat van de onderneming.


  • Obligaties

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding.


  • NFT - Non fungible token

Kostbare verzamelobjecten zijn van alle tijden. Nu krijg je voor een volle map Flippo’s, die veel mensen denk ik nog wel op zolder hebben liggen, op Marktplaats misschien een tientje. Unieke honkbalkaarten hebben in de Verenigde Staten meer dan $3 miljoen opgebracht, per stuk.

Blockchaintechnologie heeft nu ook de mogelijkheid gegeven om unieke verzamelobjecten digitaal te verkopen. Dit werd in 2018 al bekend door Cryptokitties. Hiermee kun je unieke digitale katten aanschaffen en fokken, soms voor meer dan een ton. Inmiddels is de NFT-markt sterk gegroeid tot een omvang van $250 miljoen en staat hij op exploderen. Dit komt door de snel groeiende nieuwe mogelijkheden, zoals in-game aankopen, die goed zijn voor meer dan $70 miljard op jaarbasis.

  • Tante agaath regeling

De oude bekende namelijk een lening of shenking van directe familie die fiscaal aftrekbaar is voor uw familielid. In de praktijk wordt hier het meest gebruik van gemaakt.


  • Groepshypotheek - ook wel Co- housing hypotheek genoemd.

Dit kan met maximaal vier eigenaren maar wel voor dezelfde woning. Nog niet mogelijk voor tiny houses maar in de toekomst wellicht wel.


  • Crowdfunding equity en lening

Bekende startups als WAKA WAKA en Snappcar hebben op deze manier inmiddels miljoenen opgehaald. We hebben een e-book over oa crowdfunding geschreven, indien belangstelling stuur dan een berichtje.


  • Subsidies

Subsidies zijn mogelijk voor innovatieve technologieën en sociale impact projecten. Subsidies zijn met de juiste aanpak en mits aan de genoemde voorwaarden is voldaan succesvol te werven maar vaak mag met het project nog niet begonnen zijn.



  • Cryptomunten

Cryptomunten zijn vandaag behoorlijk populair en met de komst van officiële cryptomunten handel platforms wordt er een verdere groei verwacht.


Cryptomunten kunnen worden uitgegeven als er een onderliggende waarde aan ten grondslag ligt. Dit kunnen dus aandelen in een BV zijn. Deze aandelen kunnen dan tegen een andere waarde als cryptomunt worden uitgegeven.


Voorbeeld de BV heeft 10.000 aandelen tegen een waarde van € 0,01. Vervolgens wordt elk aandeel - dus gelimiteerd aanbod- voor € 10 als cryptomunt aangeboden. De opbrengst is dan € 100,000. Het is ook mogelijk om 100,000 aandelen uit te geven, dan is de opbrengst € 1,000,000. Indien ICO ( Initial Coin Offering) succesvol is verlopen kan worden besloten wederom Cryptomunten uit te geven.


Wat wij gaan wij doen?


Wij worden heel vaak benaderd door waardevolle initiatieven met een sociale impact op zorg, wonen, onderwijs, recht en meer. Deze initiatieven hebben vaak best veel geld nodig en startkapitaal.


Met onze cryptomunt "Karma - coin" kunnen wij vele van deze initiatieven voorzien van een startkpaitaal en ze zo helpen en ook begeleiden naar meer financiering. Het is geen gratis geld maar het rendement is gekoppeld aan het resultaat van het initiatief.


Wij gaan zefl nu € 100,000 werven van informele investeerders en daarmee een BV oprichten met 100.000 aandelen met een nominale waarde. Vervolgens worden deze aandelen omgezet in cryptomunten tegen een nader te bepalen verhouding.


Onze Cryptomunten experts en adviseurs verwachten vanwege de onderliggende waarde en waardevolle context dat er veel belangstelling zal zijn voor de Karma coin.

Dat is het begin en indien succesvol kunnen wij dit voor nieuwe projecten herhalen.


Rendement

De investeerders van de € 100,000 ontvangen sowieso de garantie van hun investering n 4% rente per jaar voor max. 2 jaar. Elke investeerder krijgt dus de optie om hun aandelen om te zetten in Cryptomunten met een zeer grote kans dat hun investering minimaal verdubbeld en meer.

Interesse om te investeren?


Neem dan contact op via david@ecolivingnederland.nl



18 views0 comments
bottom of page