top of page

CCertificaten / Ecoliving Coöperatieety

COOPERATIE

Ecoliving woningen zijn ook in bruikleen te krijgen. De Ecoliving coöperatie financiert dan de bouw van de Ecoliving woning. Met de bruikleenvergoeding ontvangen de coöperatie leden hun investering terug met rendement naast het rendement van directe verkoop. 


Coöperatie leden- certificaathouders kunnen onderling hun certificaten verhandelen. De waarde van de certificaten wordt op basis van regelmatige taxaties bepaald.
In totaal worden maximaal 300 certificaten uitgegeven met ieder een waarde van € 500. Elk lid kan maximaal 20 certificaten bezitten.

In eerste instantie worden 2000 certificaten uitgegeven met een waarde van € 500 met een jaarrendement van 4% met een maximale looptijd van vier jaar.

Met deze investering kan een start worden gemaakt van de bouw van 16 ecoliving woningen. 

Ook zijn er 1000 certificaten van € 25 beschikbaar en 1000 certificaten van € 50. De certificaathouders van € 50 krijgen hun bijdrage na twee jaar terug, zie "Bouw mee" campagne. 

RAAD VAN TOEZICHT

De leden van de coöperatie vormen ook een belangrijk netwerk om meer locaties voor Eco living units te vinden en te realiseren. Een groot deel van de leden wordt specifiek uitgenodigd voor zijn of haar kennis en netwerk. 

Ecoliving woningen gaan meer dan 30 jaar mee en langer dankzij regelmatig onderhoud. De technieken kunnen tussentijds worden vervangen voor meer rendement indien nodig. 

Locaties

Ecoliving locaties en klanten worden geworven door het delen van artikelen in de online en offline media en via de eigen netwerken.
Naar aanleiding van een artikel in het Eindhovens Dagblad werden reeds vijf geschikte locaties aangeboden en werd er binnen vier weken reeds een Eco living verkocht.
Een tweede persoffensief is in voorbereiding en ook een met een internationaler publiek.

Huidige pijplijn

  • 1 Ecoliving verkocht als Eco living Community die wordt gemaakt geschikt als buurt- eethuis. Deze Eco living komt in ERP.  

  • Verkenningen zijn onderweg voor de realisatie van Ecoliving units in:

Waalre
Eindhoven
St Oedenrode

Lieshout

Nuenen
Valkenswaard
Riethoven

 

  • In Oss zijn de plannen vergevorderd voor de realisatie van minimaal zes Eco living comfortwoningen te plaatsen op landbouwgrond en naast zonne-greppels. Het betreft hier ‘beschermd wonen’ hiervoor is een vergoeding inclusief begeleiding van € 97 per dag te krijgen.  Ook komt er een tiny house community die eventueel van eco living een woning willen afnemen. 

Directe verkoop

Ecoliving woningen zijn geschikt om een hypothecaire lening voor te krijgen. De Ecoliving woning dient dan als onderpand. Op het moment zijn er reeds vier concrete belangstellenden in een Ecoliving woning, zonder dat we hebben geworven. 

Meer informatie

Heeft u interesse om certificaathouder te worden neem dan contact met ons op, klik hier. 

Heading 1

bottom of page