Maak jouw eigen webshop gratis


Een gratis webshop bouw makkelijk zelf.

Als er ooit een tijd was om een online winkel te openen dan is het nu wel. De inspanning die u nu doet, betaald zich ook terug als de 1,5 meter samenleving weer op gang komt.

Op linkedin en facebook zien wij vele berichten voorbij komen van webdesigners die goed bedoeld zzp’ers, winkeliers en ondernemers willen helpen een webshop te bouwen.

Deze tijd zorgt er ook helaas voor dat geld niet meer zo gemakkelijk uitgegeven kan worden, dus ik kan me voorstellen dat veel zzp’ers en winkeliers wel een webshop willen maar die kosten nu niet willen maken.

Daarom deel ik graag deze tips over het maken van een gratis webshop.

Er zijn vier websites belangrijk om dit te realiseren. www.mollie.nl. Meld je hier aan en volg de stappen en ontvang je Mollie ID zodat klanten jouw via ideal en met creditcard kunnen betalen. Mollie vraagt € 0,28 per transactie en € 0,30 vergoeding voor credit card betalingen. Dat is echt niets en het werkt erg goed.

www.wix.com en de webshop app Ecwid: Meld je aan op www.wix.com hier en kies een template voor jouw webshop. Kies vervolgens via het menu aan de linkerzijde “apps” de app ecwid.

Of alleen de webshop als je al een website hebt op www.ecwid.com.

Ecwid vraagt om de betalingen te kunnen activeren om een Mollie ID en ook paypal integratie naast nog vele andere betaalmethodes.

Voor de gratis versie van ecwid geldt een maximum van 10 producten. Zelf een reeks van webshops gebouwd voor mijn eigen bedrijven maar ook voor anderen en iedereen is erg enthousiast want het werkt. Ook kan Ecwid erg goed helpen met google advertising en hebben ze daar een mooi aanbod voor. Google en facebook zijn momenteel de twee platforms waar online adverteren werkt.

Klik hier voor een goede video over het opzetten van een ecwid webshop https://www.youtube.com/watch?v=1HdXqsgfqVU

www.canva.com: Canva stelt jou in staat gratis flyers, posters, nieuwsbrieven etc. te maken Als je foto’s van Canva wil gebruiken dan vragen ze een vergoeding van € 1 of € 2 dus dat doen ze slim. Ook kan je makkelijk een logo maken met Canva.

Zorg voordat je start dat je foto’s hebt van jouw producten of afbeelding, dat verhoogd de conversie van de webshop.

Indien u extra aandacht wenst voor uw onderneming dan kunt u zich ook gratis aanmelden op www.metjehartondernemen.nl en daar ook het kennisloket bezoeken voor meer tips en relevante artikelen.

Indien jullie nog vragen neem dan gerust contact op.

Een webshop bouwen en online zetten kan in enkele dagen, mollie is de enige die een paar dagen nodig heeft maar de rest dat bepaal je allemaal zelf.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic